Ремонт на покрив с дървена конструкция е важен, защото осигурява възстановяване на стабилността, предотвратява повреди от влага и насекоми, подобрява енергийната ефективност и визията на сградата. Той е подходящ за сгради с дървена конструкция и за тези, които ценят естетиката и топлотата, която дървото придава.

Хората се нуждаят от ремонт на покрив с дървена конструкция по няколко причини:

1. Възстановяване на стара или износена конструкция: Ремонт на покрив с дървена конструкция позволява възстановяване на старата или износена конструкция. Дървото може да бъде подложено на въздействието на времето и различни фактори, което води до деградация и повреди. Ремонтът се фокусира върху замяна или подмяна на дефектни или износени дървени елементи, което възстановява стабилността и функционалността на покрива.

2. Предотвратяване на повреди от влага и насекоми: Ремонтът на покриви с дървена конструкция помага да се предотвратят повреди от влага и насекоми. Дървото е податливо на влага и може да погние, изкриви или загние при продължително изложение на влага. Ремонтът включва замяна на повредените дървени елементи, което предпазва покрива от влагови проблеми и предотвратява насекоми и гризачи да проникнат в сградата.

3. Подобряване на изолацията и енергийната ефективност: Ремонтът на покриви с дървена конструкция може да допринесе за подобряване на изолацията и енергийната ефективност на сградата. Дървото има добри изолационни свойства и може да запази топлината през зимата и охлаждането през лятото. С правилните техники и материали за изолация, ремонтът може да подобри енергийната ефективност на покрива и да намали разходите за отопление и охлаждане.

4. Възстановяване на естетиката и дизайна: Ремонтът на покрив с дървена конструкция може да възстанови естетиката и дизайна на сградата. Дървото има естествен и топъл външен вид, който придава уют и шарм на сградата. При ремонтс дървена конструкция се внимава да се запази или възстанови оригиналната визия на покрива. Това може да включва полиране, боядисване или нанасяне на защитни покрития, които подчертават красотата на дървото и го предпазват от външни влияния.

5. Защита на исторически или традиционни сгради: Ремонтът на покриви с дървена конструкция е особено важен при исторически или традиционни сгради, където запазването на оригиналните материали и дизайн е от съществено значение. Това помага да се запази автентичността и стойността на сградата, като се спазват историческите и регулаторни изисквания.

6. Индивидуално решение за стил и предпочитания: Ремонтът на покриви с дървена конструкция предоставя възможност за индивидуално решение за стил и предпочитания. Дървото може да се изработи и обработи според уникалните предпочитания на собственика на сградата, като се създаде персонализиран и изискан външен вид.

7. Предпазване на структурата на сградата: Ремонтът на покрива с битумни керемиди помага да се предпази структурата на сградата. Добре инсталираните керемиди осигуряват стабилна и здрава покривна система, която поддържа интегритета на сградата. Това предотвратява евентуални повреди и необходимост от скъпи ремонти в други части на сградата.

ВАРИАНТ I: ЦЕНА ПО ДОГОВАРЯНЕ

Цялостен демонтаж на стар покрив

Изграждане на покривна конструкция – с основни греди (10/12см) и ребра (8/10см)

Монтаж на дъсчена ламперия

Полагане на паропропусклива покривна мембрана (Младост)

Монтаж на двойна дървена скара (4/3см)

Качване и редене на нови керемиди и капаци (Младост)

Измазване на капаци с вароциментов разтвор

ВАРИАНТ II: ЦЕНА ПО ДОГОВАРЯНЕ

Цялостен демонтаж на стар покрив

Изграждане на покривна конструкция с основни греди (14/14см) и ребра (10/10см)

Монтаж на дъсчена ламперия

Полагане на паропропусклива покривна мембрана (Брамак)

Монтаж на двойна дървена скара (4/3см)

Качване и редене на нови керемиди и капаци (Брамак Класик)

Измазване на капаци с вароциментов разтвор

Част от нашите обекти:

Scroll to Top